تاریخچه آزمون آیلتس

تاریخچه آزمون آیلتس
آزمون آیلتس که در ابتدا با نامELTS شناخته می شد، برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ توسط دانشگاه کمبریج و British Council طراحی و برگزار شد. تاریخچه آزمون آیلتس امتحانی با فرمت و ساختار مبتکرانه است که انعکاسی از کاربرد زبان انگلیسی در دنیای واقعی دارد و همین امر سبب تفاوت آشکار آن با سایر آزمون های مشابه می شود. در ابتدا تعداد شرکت کنندگان آزمون آیلتس بسیار کم بود به نحوی که در سال ۱۹۸۱ تنها ۴۰۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند و این تعداد در سال ۱۹۸۵ به ۱۰,۰۰۰ نفر رسید تا این که در سال ۱۹۸۹ با پیوستن موسسهیIDP استرالیا این آزمون چهره ای بینالمللی گرفت و نام IELTS با اضافه شدن کلمه International برای این آزمون انتخاب شد. آزمون با فرمت سنجش چهار مهارت اصلی برگزار می شد و هرساله با رشد ۱۵ درصدی شرکت کنندگان همراه بود؛ به طوری که در سال ۱۹۹۵ تعداد ۴۳,۰۰۰ نفر در ۲۱۰ مرکز آزمون در سراسر جهان در این فرآیند شرکت کردند. آزمون آیلتس تضمینی در حال حاضر در بیش از ۱۴۰ کشور جهان و بالغ بر ۱۰۰۰ مرکز آزمون برگزار می شود.
اهمیت آزمون آیلتس و تاریخچه آزمون آیلتس
امروزه در جهان به طور متوسط حدود ۲۰۲ میلیون آزمون برگزار می شود. در سراسر دنیا و بیش از ۱۰٬۰۰۰ سازمان از جمله دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و سازمان و نهاد های غیر دولتی، مدرک آیلتس را به عنوان مرجع سنجش دانش زبانی، معتبر دانسته و آن را جایگزین مدرک تافل کردهاند مگر در موارد و رشته های خاص. یکی از دلایل موفقیت دوره آیلتس زبان انگلیسی، پذیرش و اقبال جهانی به آن در مقایسه با آزمون های مشابه نظیر تافل، دقت و سنجیدگی در نحوه ی طراحی و چیدمان سؤالات آزمون است. تاریخچه آزمون آیلتس نه تنها به سنجش دانش زبانی و میزان سواد انگلیسی افراد می پردازد، بلکه با ساختاری منسجم و روشی کاملاً علمی سطح آگاهی های دیگر فرد را نیز مورد ارزیابی قرار می دهد؛ مواردی نظیر IQ، دقت و سرعت عمل.
از دیگر ویژگی های بارز و منحصربه فرد آزمون آیلتس نحوهی نمره دهی و مدل محاسبه ی نمره برای دو مهارت Listening و Reading است، بدین صورت که برای نمرات مختلف، حیطه ای مشخص تعریف شده و هر یک سؤال به صورت یک امتیاز مجزا محسوب نمی شود. در واقع برای هر نمره ای یک بازه تعریف شده که این روش میزان پاسخ های شانسی را تا حدود زیادی کاهش می دهد. از طرفی دیگر نوع سؤالات به گونه ای طراحی شده است که ترکیبی از سؤالات گزینشی و نوشتاری باشد که این مورد نیز سبب کاهش میزان انتخاب شانسی گزینه ها می شود.
سرنوشت آیلتس پس از سال 1989
اولین آزمون آیلتس در سال 1989 در دو بخش غیر تخصصی و تخصصی برگزار شد. بخش غیرتخصصی شامل مهارتهای Listening و Speaking بود و بخش تخصصی، مهارت های Writing و Reading را ارزیابی می کرد. در تاریخچه آزمون آیلتس آمده است که این آزمون در آوریل سال 1995 با تغییراتی همراه شد. با این همه سابقه ی تغییرات و خلاقیت در آزمون، همچنان شرکای آیلتس پایبند اصول اصلی آزمون باقی مانده اند. جولای 2001 نسخه ی جدید، مهارت اسپیکینگ شکل و شمایل تازه ای گرفت و از سال 2005 نیز سنجش مهارت نوشتاری با معیارهای جدید تر همراه گشت. در نهایت آن چه امروزه به عنوان آزمون آیلتس برگزار و به معیار سنجش در بسیاری از موسسات آموزشی و کشورهای دنیا تبدیل شده است، بسیاری از ویژگی های آزمون ELTS1980 را حفظ کرده است و تنها جزئیات دچار تغییر و تحول شده اند. آیلتس و تافل از دسته آزمون هایی هستند در تاریخچه ی قدیمی و قوی دارند هم تاریخچه آزمون آیلتس و هم تاریخچه آزمون تافل.
انواع آزمون آیلتس
- آیلتس آکادمیک: آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic برای آن دسته از متقاضیانی است که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر دارند.
- آیلتس جنرال: آزمون آیلتس جنرال IELTS General برای آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان (استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا) یا تحصیل در مقاطع پایین تر از کارشناسی دارند.
- آیلتس لایف اسکیلز: آزمون آیلتس لایف اسکیلز IELTS Life Skills برای متقاضیان دریافت ویزای Family Member برای انگلستان است.
اعتبار مدرک آزمون آیلتس
مدرک این آزمون توسط اکثر کشورهای دنیا از جمله بریتانیا ، کانادا ، استرالیا ، نیوزیلند و … مورد تایید می باشد. محبوبیت زیاد . تاریخچه آزمون آیلتس باعث شد که از سال ۲۰۱۵ تمام دانشگاه های آمریکا که پیش از این تنها تافل را به عنوان مدرک زبان تایید می کردند، به عنوان جایگزین آزمون تافل قبول کنند.این مدرک امروزه جزو ملزومات اصلی اقدام برای مهاجرت به استرالیا و نیوزیلند و بسیاری از کشورهای جهان می باشد. مدرک آیلتس همچنین جز مدارک لازم برای تکمیل پرونده مهاجرت به کانادا می باشد. مدرک آیلتس تنها ۲ سال اعتبار دارد و بعد از گذشت این زمان، نمره آن فاقد اعتبار می باشد.
نمره و شرایط قبولی آزمون آیلتس
لازم به ذکر است که بدانید هر شرکت، دانشگاه و یا کشور نمره IELTS و نوع آزمون مورد نظر خود را داراست. در برخی شرایط مرکز مورد نظر شما ممکن است هر کدام از مدارک آزمون (جنرال یا آکادمیک) را از شما بپذیرد.
ساختار آزمون آیلتس
این مراحل عبارت است از:
- لیستنینگ آزمون آیلتس
اولین مهارت مورد سنجش در آزمون آیلتس مهارت لیسنینگ است که در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال یکسان می باشد. لیسنینگ آیلتس شامل ۴ بخش و۴۰ سوال است که هر بخش دارای ۱۰ سوال می باشد. از زمانی که نوار شروع به پخش شدن می کند تا پایان هر ۴ بخش لیسنینگ، حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد. و در پایان ۱۰ دقیقه به شما زمان داده می شود تا پاسخ های خود را از برگه سوالات به پاسخ نامه منتقل کنید. در هنگام وارد کردن پاسخ ها باید به املا و گرامر هر واژه دقت کنید تا پاسختان اشتباه محسوب نشود. سوالات بخش لیسنینگ آیلتس به گونه ای هستند که از بخش اول تا چهارم به تدریج سخت تر می شوند. بنابراین باید سعی کنید در بخش های ابتدایی به سوالات بیشتری پاسخ دهید تا نمره بهتری کسب کنید. این بخش در تاریخچه آزمون آیلتس وجود داشته است که برخی از زبان آموزان برای تقویت listening به کلاس های زیادی می روند و هزینه های زیادی می دهند.
- ریدینگ آزمون آیلتس
بخش ریدینگ آزمون آیلتس دومین بخشی است که در آزمون کتبی مورد سنجش قرار می گیرد.شامل ۴۰ سوال است که در مدت زمان ۶۰ دقیقه باید به آن ها پاسخ دهید. توجه داشته باشید که در این بخش وقت اضافه برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه داده نمی شود. این بخش نیز جزء تاریخچه آزمون آیلتس بوده ایت.
- رایتینگ آزمون آیلتس
بخش رایتینگ آزمون آیلتس سومین وآخرین بخش از آزمون کتبی است. شامل دو بخش یا تسک است که باید در مدت زمان یک ساعت به هر دو تسک پاسخ دهید، بنابراین باید این زمان را طوری مدیریت کنید که برای هیج یک وقت کم نیاورید. در این بخش مهارت نگارش شما با نوشتن در مورد دو موضوع با دو سبک کاملا متفاوت، ارزیابی می شود. برای کسب نمره بالا، رایتینگ شما باید دارای سه ویژگی کلی زیر باشد:
پاسخ مناسب به موضوع
ایده های سازمان یافته
استفاده از واژگان و گرامر متنوع و درست
- اسپیکینگ آزمون آیلتس
بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس به صورت شفاهی و در کشور ما در روزهای قبل از آزمون کتبی، برگزار می شود. مانند یک مصاحبه کاری، در مدت زمان بین ۱۱ تا ۱۵ دقیقه، ممتحن میزان مهارت شما در صحبت کردن به زبان انگلیسی را می سنجد و در کل مکالمه، صدای شما ضبط می شود.
هزینه آزمون آیلتس
تنها سازمانی که در ایران هزینه امتحان آیلتس را اعلام می کند سازمان سنجش جمهوری اسلامی ایران می باشد که بر طبق آخرین اعلامیه این سازمان قیمت این آزمون در سال ۲۰۲۰ مبلغ سه میلیون و پنجاه هزار تومان می باشد که برای پرداخت آن داشتن یک کارت اعتباری متصل به هر یک از بانک های داخل کشور کافی می باشد.قابل ذکر است مبلغ آیلتس به دلار ۲۵۰ دلار آمریکا می باشد.
تعداد دفعات برگزاری آزمون آیلتس در سال
به طور میانگین می توان عنوان کرد که آزمون آیلتس در کشور ایران ماهیانه دو تا سه بار برگزار می شود. همان گونه که عنوان شد این دو تا سه بار در مراکز مختلف برگزاری آیلتس اجرا می گردند و این در تاریخچه آزمون آیلتس همیشه بوده است که در سال دو الی سه بار برگزار شده است.
استعلام نمره آیلتس
بعد از این که داوطلبین آزمون خود را در مراکز مختلف اجرا می کنند بایستی برای گرفتن نتیجه سیزده روز صبر کنند. در صورتی که در سایت مرکز مورد نظر شماره موبایل خود را وارد کرده باشید، نمره شما به صورت پیامک برای شما ارسال می شود و برای گرفتن نسخه اصلی مدرک آیلتس خود می بایستی بعد از ۲ تا ۳ روز به مرکز مورد نظر رفته و مدرک خود را دریافت نمایید. البته ممکن است که شما در هنگام ثبت نام آدرس خود را ثبت کرده باشید که در این صورت مدرک شما توسط پست به شما ارسال می شود. اما در تاریخچه آزمون آیلتس به این شکل و راحتی نبوده زمان زیادی باید منتظر می ماندید که جواب آزمون آیلتس به شما گفته شود و حتما باید خودتان به دنبال آن می رفتید.
سخن آخر
تاریخچه آزمون آیلتس موضوع بسیار مهمی است که تمامی زبان آموزانی که قصد مهاجرت به کشوری را دارند باید آن را بدانند یا حتی کسانی که قصد شرک در آزمون آیلتس را دارند. به این دلیل بسیاری از مردم در کشور های دیگر تاریخچه آزمون آیلتس را می دانند اما فقط برای این که آیلتس موضوع بسیار مهمی است در آن جا و بیشتر مردم تاریخچه آن را می دانند پس بهتر است شما نیز تاریخچه آزمون آیلتس ر فقط برای اطلاعات خود بدانید.
دیدگاهتان را بنویسید